De overwinningen van tante Vic


Wilde Wijvn (2)“De ongetemde vrouw is de vrouw die zich niet in een hokje laat stoppen, die leeft met een groot open hart en deze ook volgt. Die geeft omdat ze kan en wil en neemt wanneer dat nodig is. Die weet wat ze wil en er voor gaat. Die haar vrouwelijke eigenschappen niet afdoet als vrouwenkwaaltjes maar deze ziet als kwaliteiten. Een vrouw die haar emoties niet onderdrukt maar er trots op is mens te zijn met alles wat daarbij hoort. Een vrouw die zogezegd haar mannetje staat zonder daarbij zich als een man te moeten gedragen uit angst anders niet geaccepteerd te worden.”

Marieke ‘De ontembare vrouw of het Wilde wijf’ –www.sprinkelsprankel.comGoed voorbeeld doet volgen. In mijn omgeving stikt het van de Wilde Wijven/ Ontembare Vrouwen en ik kijk mijn ogen uit. Soms doe ik een dappere poging om hun essentie te vangen op papier. Het resultaat kun je hieronder lezen.

De overwinningen van tante Vic

Ze komt, ziet en verovert. Ze loopt niet, ze zweeft en wanneer ze ergens binnenkomt is de ruimte van haar. Haar haren zijn altijd zorgvuldig gekapt en haar kleding perfect op elkaar afgestemd. Tante Vic
bepaalt wanneer de zon schijnt; in alle jaren heb ik haar zelden zonder zonnebril gezien.
Tante Vic leerde me dat je met beide voeten op de grond kunt blijven, maar toch boven anderen kunt uitstijgen. Kritisch kijkt zij naar anderen, maar vooral naar zichzelf omdat ze weet dat een betere wereld daar begint. Vind balancerend haar weg tussen theorie en praktijk en ervaart dat het gat tussen die twee soms onoverbrugbaar lijkt te zijn.
Wanneer je licht zo fel schijnt, zullen er altijd anderen zijn die het willen doven. Men deed verwoede pogingen, maar allen mislukten. Hoe donker het ook wordt, tante Vic blijft fier overeind staan.
Wat er ook op haar pad komt, ze gaat ervoor. Ze vecht met volle overgave en trekt daarbij alles uit de kast.
Maar als de strijd gestreden is, opent ze haar handen en laat ze los.
Steeds opnieuw kijk ik met ontzag naar haar kracht om los te laten en over te geven. Onaangedaan treed zij de wereld opnieuw tegemoet; wanneer je vaart op je eigen kompas staat niets je in de weg.

Stijlvol, ijzersterk en onverschrokken. Zo is mijn tante Vic.

(Visited 126 times, 1 visits today)

2 gedachten aan “De overwinningen van tante Vic”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.