Dertig Hoogtepunten uit mijn leven

30 dingen op mijn bucketlist
Ik word dertig. Dit kan ik zelf bijna niet geloven, maar toch is het zo. Vandaag kijk ik terug op 30 hoogtepunten uit mijn leven. Join me on a trip down to memory Lane 🙂

 

 

 1. 1986: ik kwam op de wereld!
  Belangrijk hoogtepunt, anders had ik dit verhaal niet kunnen vertellen…
 2. 1990: De reis van mijn leven
  Samen met mijn opa en mijn moeder en vader reisde ik voor de eerste keer in mijn leven af naar de Molukken. Het voelde alsof ik thuiskwam en mijn chronische heimwee naar Azië werd geboren.
 3. 1992: mijn aller-allerliefste wens ging in vervulling
  ik kreeg een zusje! Een eigenwijze wildchild, bedenker van het woord ‘Simpelsap’ en mijn beste vriendin.
 4. 1993: Mijn eerste vulpen
  Een rode. Ik leerde ermee schrijven en ontdekte dat ik dat het allerleukste vond om te doen.
 5. 1995: Toko Ambon
  Ik kreeg mijn allereerste baantje in mijn oma’s winkel. Ik verkocht snoepjes en later ook sigaretten (!), vulde de schappen bij en deed wat huishoudelijke klusjes voor mijn oma.
 6. 1996: Watersnoodramp
  Niet echt een hoogtepunt natuurlijk, maar we moesten evacueren en bleven een héle lange tijd bij opa en oma in Den bosch slapen. Mijn nichtjes en neefje waren daar ook en het was zo gezellig dat ik die hele watersnood eigenlijk alweer vergeten was en het jammer vond dat ik naar huis moest.
 7. 1997: Backstreet Boys!
  Mijn allereerste concert. Na maandenlang sparen en fantaseren was het eindelijk zo ver. Het was waanzinnig spannend en ik was zo blij om ‘mijn’ Backstreet Boys in het echt te zien. Omdat ik zo klein was mocht ik bij een aantal andere meisjes op hun rug of nek, zodat ik het podium kon zien.
 8. 1999: De musical van groep 8
  Ik kreeg één van de hoofdrollen. Het was doodeng om te doen, maar ik voelde me extra dapper toen het me alsnog lukte. Ik was zo blij dat mijn familie was gekomen om naar de musical te kijken!
 9. 1999: Shoppen voor de brugklas
  Ik ging naar de middelbare school en mocht op shopdate met mijn tante en nichtje. Ze kocht onze schoolspullen en ik voelde me superstoer met mijn Eastpak.
 10. 1999/2000: het eerste schoolfeest
  Urenlange doorpassessies, experimenteren met make up, afspreken met vriendinnetjes voor de deur en samen stiekem jongens kijken. Ik ontdekte dat muziek mijn hart sneller laat kloppen en dat dansen de tijd doet stoppen.
 11. 2002: mijn allereerste, échte “serieuze high school sweetheart’.
  Wat waren we verschillend, wat waren we verliefd! Het was een hele fijne tijd, waar ik nu nog steeds met een glimlach op terugkijk.
 12. 2004: Ik behaalde mijn HAVO diploma, met een zes voor wiskunde A
  Ik kon wel janken van geluk en zwoor dat ik nóóit meer iets met rekenen zou gaan doen 😉
 13. 2004: Brabant
  Ik verhuisde naar Den bosch, waar ik bij mijn opa en oma ging wonen en begon met mijn studie in Eindhoven. Ik vond het doodeng, twee nieuwe steden om aan te wennen, nieuwe klas en een nieuwe studie.
 14. 2004: OV
  Toeren met vriendinnen en familie, kriskras door Nederland.
 15. 2005: Renoveren
  Na een val van mijn fiets liep ik een hersenschudding, gekneusde enkel, gekneusde knie én twee gebroken voortanden op. Dat was het begin van mijn ‘renovatie’; ik kwam onder behandeling bij de fysio, een kaakchirurg, de orthodontist en besloot de ‘binnenkant’ ook meteen mee te pakken en ging voor het eerst in therapie om trauma’s uit het verleden te verwerken. Voor mij is dit een hoogtepunt omdat ik voor het eerst besloot om helemaal voor mezelf te gaan en goed voor mezelf te zorgen. (Beter laat dan nooit ;-))
 16. 2006: Mr. Simpelsap
  Tijdens het uitgaan kwamen we elkaar tegen. Voor mij was het meteen duidelijk, maar we namen de tijd om de liefde te laten groeien.
 17. 2007: Samenwonen
  Een oud, vochtig flatje aan de rand van het centrum werd ons eerste thuis. Op drie hoog woonde ik niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk in de wolken. De muren schilderden we lichtgeel, zodat het voelde alsof de zon altijd naar binnen scheen.
 18. 2008: Smile
  Na drie jaar kreeg ik eindelijk mijn nieuwe tanden. Ik heb er lang op moeten wachten, maar het resultaat mag er zijn!
 19. 2008: Ik behaalde mijn HBO diploma én mijn rijbewijs
  Na heel hard werken is het me eindelijk gelukt. Ik was zo trots als een pauw toen ik in één jaar mijn diploma en rijbewijs behaalde.
 20. 2008: Samen op vakantie
  We streken neer in een luxe hotel in Tunesië. Ik voelde me een echte prinses in mijn hotelkamertje, waar ze iedere ochtend de handdoeken in de vorm van een zwaantje vouwden.
 21. 2013: Het aanzoek
  Een dag die in het water begon (inclusief crème spoeling!) en bij het water eindigde, met een geweldig mooie verlovingsring, een ontroerende inleiding en water op mijn wangen.
 22. 2014: Pre honeymoon in Thailand
  We boekten op de verkeerde dag een hotel, wat tot gevolg had we het zwembad voor ons alleen hadden. We zwommen met olifanten, maakten lange strandwandelingen en dronken heel veel watermelon juice.
 23. 2014: Trouwen
  Mijn zus en zijn broer verbonden ons ‘in het echt’ en spraken mooie woorden. Onze families kwamen samen en we vierden feest. Het was een onvergetelijke dag!
 24. 2014: Simpelsap werd geboren!
  Na jarenlang fantaseren en twijfelen besloot ik meer tijd te besteden aan mijn grote liefde Schrijven en mijn stukken te delen met anderen.
 25. 2015: Back to school
  Ik startte aan de Schrijversacademie met een schrijfopleiding. Ik ontmoette er mensen met dezelfde passie en liefde voor letters.
 26. 2015: Yoga <3
  Voor het eerst in mijn eentje op vakantie. Op yogaretraite en genieten van stilte, meditatie en lekkere yoga sessies en nog lekkerder eten.
 27. 2015:
  IJsland. We sloten een heftig jaar af met een legendarische trip. Genoten van de adembenemende stilte en natuur. We vierden oud en nieuw met een waanzinnige vuurwerkshow en maakten een nachtwandeling in een sneeuwstorm, vergezeld door een Schot in een kilt.
 28. 2016: Een jaar voor mezelf
  Me één jaar lang volledig richten op de dingen die ik leuk vind.
 29. 2016: Mijn schrijfkamertje.
  Mijn plekje waar ik kan lezen, mediteren, knutselen en kan schrijven. Letterlijk ruimte geven aan mijn dromen.
 30. 2016: Mijn eerste schrijfopdrachten
  Steeds vaker krijg ik een verzoekje om mijn schrijfkunsten in te zetten voor een ander. Dat geeft me echt een voldaan en gelukkig gevoel.
 31. 30 hoogtepunten opschrijven.
  Dit is een hoogtepunt op zichzelf. Wat heb ik veel om dankbaar voor te zijn en wat was het leuk om hier over na te denken. Op naar de volgende dertig jaar!
(Visited 3.815 times, 1 visits today)

2 gedachten aan “Dertig Hoogtepunten uit mijn leven”

  1. Wat leuk! Ik was vroeger dol op Can’t help myself van de Kelly family. Die heb ik destijds op repeat gezet toen ik de cd overtapete op cassettebandje. (Wat klinkt dat oud als ik dat schrijf hahaa)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.