Meesterlijke maandag


Meesterlijke maandag; van angst naar verlangen Monsterlijke maandag.

In tijden van hoop en vrees koos ik ervoor om mijn angsten onder ogen te zien. Door de deur open te zetten voor mijn ‘monsters’ hoopte ik meer inzicht te krijgen in wie ze waren en wat ze me kwamen brengen. Ongeduld, Verdriet, Slachtoffer, Opgeven & Loslaten en velen anderen trokken aan me voorbij.

Iedere week kwam er visite en ik hoefde alleen te luisteren en te schrijven.
Ze leerden me dat er achter elke angst een verlangen zit, dat ieder taboe een cadeautje wordt als ik maar durf te kijken.
Ik leerde dat schaamte een juk is waar ik me van kan bevrijden, zodat ik steeds meer uit Liefde kan leven in plaats van uit angst.

De afgelopen weken was het stil.
Ik wachtte geduldig, ik zocht ze op. Trok kasten open, maar trof geen lijken aan, stretchte mijn comfortzone extra op maar kreeg slechts wat groeipijn.
Vandaag realiseerde ik me dat de tijden veranderd zijn. Ik hoef niet meer te schermen met angst, te koorddansen tussen hoop en vrees en me schrap te zetten voor een ingecalculeerde teleurstelling.
De angstige ondertoon is uit mijn leven verdwenen, de monsters liggen te slapen. Ze genieten van hun welverdiende rust en voor mij is het tijd om verder te gaan.
Ik schrijf over wat ik relevant vind en nu angst niet meer de baas is, richt ik me op verlangen.

Jarenlang heb ik me gericht op mijn beperkingen en uitdagingen. Met Miss Perfectionist aan het roer, schaafde ik ze steeds een beetje bij.
Nu wordt het tijd om te investeren in mijn kwaliteiten. Waar ben ik goed in en wil ik nog beter in worden? Welke woorden prikkelen mijn fantasie en laten mijn dromen wat groter groeien?
Welke onderwerpen laten mijn hart sneller kloppen en mijn vingers sneller tikken?
Vanaf nu dus geen Monsterlijke, maar een Meesterlijke maandag.
Volgende week: Meesterlijke maandag, ‘Een jaar voor mezelf’.

Stay tuned!

(Visited 104 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.