Brief aan 2015

Brief aan 2015
Tijdens de kerstdagen vorig jaar kondigde je je bezoek al aan. Er hing een onduidelijke dreiging in de lucht.  We voelden het allemaal. Het was slechts een voorbode van wat je voor mij in petto had.

Ik kreeg wat ruimte om wat aan te sterken, voordat je toesloeg. Twee mensen vielen weg, vrij kort achter elkaar. De wereld schudde op haar grondvesten, oude wonden werden opengehaald. Ik ontdekte hoe groot mijn vergevingsgezindheid is, hoe sterk mijn hart is geworden; ze laat zich niet zomaar meer breken.
De grenzen die ik in 2014 stelde, werden door jou op de proef gesteld. Voorheen vocht ik om ze te stellen, streed ik om ze te verdedigen. Dit jaar leerde ik alleen mijn hoofd hoefde te schudden. Ik raakte comfortabel met de ruimte die ik mezelf heb toegeëigend en besloot deze niet zomaar meer in te leveren.
Je was een jaar van tegenstellingen; ik wilde het leven vieren, Pippi rondde het leven af. Zij en ik hielpen elkaar loslaten, ieder op haar eigen manier.  Daarnaast drukte je me met de neus op te feiten dat het leven grillig is; een einde kan een nieuw begin zijn, een nieuw begin juist een einde.

Ondanks mijn weerstand tegen achtbanen nam je mee op een duizelingwekkende tocht over pieken en dalen. Ik ontdekte wat vriendschap voor mij betekent en wat ik daarin voor anderen wil betekenen. Door los te laten had ik twee handen vrij en je drukte ze vol met inspiratie, die me hongerig maakte naar meer.
Ik begon mezelf te ontvouwen, te tonen aan anderen. Het was zo spannend en eng, maar de reacties waren zo liefdevol en positief dat ik het er nog warm van krijg als ik eraan terugdenk!
Hoe meer ik mijn kwaliteiten omarm, hoe meer energie ik eruit haal. Jij gaf me het laatste zetje wat ik nodig had om de sprong te wagen en Simpelsap werd geboren.

Je bent een taaie bitch en ik kijk uit naar je vertrek, maar één ding moet ik je nageven: met jou was het nooit saai. Ik sluit je turbulente aanwezigheid af door een nieuw avontuur aan te gaan en mijn comfortzones nog één keer goed te stretchen…in IJsland!
Ik ben benieuwd wat 2016 brengt…

 

Alvast een fijne jaarwisseling allemaal!

(Visited 99 times, 1 visits today)

3 gedachten aan “Brief aan 2015”

  1. Leuk om je blogg te lezen, je op deze manier te leren kennen en je nog meer te bewonderen. Ik hou van alles van je. Je taal, je manier van dingen uitleggen en vooral je hart en ziel die je inzet bij alles wat je doet. Je bent en blijft een voorbeeld. En nu leer ik het in zien dat je niet alleen mijn voorbeeld bent. Maar voor vele anderen die dit lezen, zich herkennen of je bewonderen. Simpelsap!

  2. Leuk om je blogg te lezen, je op deze manier te leren kennen en je nog meer te bewonderen. Ik hou van alles van je. Je taal, je manier van dingen uitleggen en vooral je hart en ziel die je inzet bij alles wat je doet. Je bent en blijft een voorbeeld. En nu leer ik het in zien dat je niet alleen mijn voorbeeld bent. Maar voor vele anderen die dit lezen, zich herkennen of je bewonderen. Simpelsap! Kan niet wachten tot je volgende werk. Liefs je grootste fan

    1. Dank je wel voor je superlieve bericht <3 Dat betekent heel veel voor mij. Door jou ben ik een voorbeeld geworden en met jouw steun ga ik nog veel verder komen! Love you xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.