Stil op Simpelsap

Wat was het stil he?
De afgelopen maand reikte ik naar de sterren en viel bijna vaker dan ik kon opstaan. Geteisterd door onzekerheid stuiterde ik alle kanten op. Wat ik aan het doen was?

Ik begon aan mijn roman!Geïnspireerd door Bung Henry en Bung Josh besloot ik van 2017 hét jaar te maken waarop ik aan mijn roman zou beginnen. Ik schreef me in voor de specialisatie Romans en Korte verhalen schrijven en begon te brainstormen over Het Thema. Het was alsof ik de deur van de kelder wagenwijd had opengezet voor al mijn Monsters.
Als een parade trokken ze me aan me voorbij. Ze scandeerden hun angstaanjagende leuzen; “Je kan het toch niet!” “Wie zit er nou op een boek van jóu te wachten?” “Wat nou als het mislukt en je erachter komt dat je helemaal niet kunt schrijven?!”

Zitten en schrijven. Hoe moeilijk kan dat zijn? Héél moeilijk, leerde ik de afgelopen weken. Ik verschool me in de schaduw van Miss Perfectionist husselde mijn prioriteiten door elkaar en maakte me extra druk. Ik schreef personages en plannen, sleutelde eindeloos aan tijdlijnen en bedacht iedere keer een nieuw plot. Ik knutselde aan strakke kaders om mijn geestdrift in goede banen te leiden en ging onvermoeibaar de confrontatie aan met al mijn saboterende gedachten. Mijn inspiratie droogde sneller op dan een regenplas in de Sahara en de onzekerheid wervelde door me heen. Maar toch, als grote dromen de wereld in zijn geslingerd, zit er niets anders op dan ze na te jagen.
Dus daar ga ik weer… In de schemering van een nieuwe dag steek ik wat kaarsjes aan, zet ik mijn kopje thee en laat ik mijn vingers dwalen over het toetsenbord. Verschillende scenes vinden hun weg naar mijn beeldscherm en ik leer mijn personages steeds beter kennen. Het is niet alleen het loslaten van de letters op papier, maar ook het loslaten van onzekerheid, mijn drang tot plannen en mijn perfectionisme. Als mijn hart openstaat en mijn lichaam ontspannen is, komen de woorden vanzelf. Scenes sluipen in mijn hoofd, personages laten zich vangen en het verhaal rijgt zichzelf aaneen. Schrijven is weer genieten.

 

 

 

 

(Visited 238 times, 1 visits today)

13 gedachten aan “Stil op Simpelsap”

 1. Goedemorgen lieverd.
  Wat heerlijk dat je gevoelens en inspiriatie omgezet in woorden hun weg naar het papier vinden.
  Wat fijn dat je kunt schrijven.
  Ik ben ervan overtuigd dat ik de woorden die jij gaat vinden om een boek te schrijven graag wil lezen.
  Je verhalen je oprechtheid je manier van vertellen zijn zo mooi dat ik uitkijk naar je boek.
  Stop die monsters in de kast en gooi de sleutel weg.
  Laat je niet belemmeren door hersenspinsels
  Laat je hart zijn gang gaan en je vingers leiden op het toetsenbord
  Dan komt het allemaal goed
  Ik geloof in jou en met mij velen
  Een liefdevolle knuffel voor jou
  En heel veel succes gewenst ?❤?

  1. Dag Lieve Tante Marije,
   Dank u wel voor uw mooie bericht! Het is zo fijn om te weten dat ook anderen in mij geloven! Dit gaat mij zeker helpen tijdens het schrijven 🙂
   XXXX

 2. Mooi weergegeven dat het schrijven een strijd is met jezelf. Een strijd met ups en downs.

  Veel inspiratie en succes met je boek.

  Ferry Siwabessy

 3. Na de mooie reacties hou ik t lekker luchtig: IK KAN NIET WACHTEN OP JE ROMAN! Heerlijk om jouw teksten en verhalen te lezen! ❤️Een van je fans die alle vertrouwen in jouw heeft! ??

 4. Heel veel succes meissie. Met jouw talent om letters tot woorden te verbouwen en daar zinnen van te rijgen tot er prachtige verhalen ontstaan, gaat deze missie een succes worden. Zekersteweten ??

 5. Wat goed van je! Ik geniet al van je verhalen; de omschrijving van je ervaringen leert mij anders kijken. Succes!

 6. Zus… ik vind je hèbat… je hebt al vele stormen doorstaan.. het is goed open te staan voor al je hersenspinsels … ik weet dat je het kan…
  “Take it easy and Go with the flow…. everything is gonna Allright”❤?

 7. Lieve Aca, ik kijk uit naar jouw Roman. Het is al een genot om jouw simpel sapjes te lezen, laat staan een heel boek! Succes bij het schrijven en laat die monsters maar lekker in de kast.

  Liefs tnt Martha

 8. Zitten en schrijven Aca, je kan het mooi verwoorden en ik kan niet wachten tot je roman uitkomt!
  Suc6 het gaat je lukken!!! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.