Wilde doelen MaartWilde Wijvn (1)“De ongetemde vrouw is de vrouw die zich niet in een hokje laat stoppen, die leeft met een groot open hart en deze ook volgt. Die geeft omdat ze kan en wil en neemt wanneer dat nodig is. Die weet wat ze wil en er voor gaat. Die haar vrouwelijke eigenschappen niet afdoet als vrouwenkwaaltjes maar deze ziet als kwaliteiten. Een vrouw die haar emoties niet onderdrukt maar er trots op is mens te zijn met alles wat daarbij hoort. Een vrouw die zogezegd haar mannetje staat zonder daarbij zich als een man te moeten gedragen uit angst anders niet geaccepteerd te worden.”

Marieke ‘De ontembare vrouw of het Wilde wijf’ –www.sprinkelsprankel.com.

Wilde Wijven dromen én doen.
Voor 2016 heb ik een aantal jaardoelen opgesteld:

Lekker in mijn vel zitten
* 3 x per week sporten: Yoga, fitness, hardlopen, wandelen
* Zoeken naar zingeving: meer verdiepen in spiritualiteit en religie
* Elke dag mediteren

Persoonlijke ontwikkeling
* Durven beginnen, durven fouten te maken en durven spijt te krijgen
* Krachtig communiceren

Mezelf ontwikkelen als schrijver
* Een regelmatig blogritme ontwikkelen
* Basisopleiding aan de Schrijversacademie afronden
* Beginnen aan mijn roman


Omdat ik elke dag aan mijn ambities wil werken, heb ik besloten om iedere maand een aantal voornemens op een rijtje te zetten en deze met je te delen.

Mijn doelen voor Maart:

Lekker in mijn vel zitten

30 double leg lifts
Ik ben tevreden over mijn lichaam, maar heb wat pudding op mijn buik dat er af mag. Ik wil elke ochtend 30 double leg lifts doen, samen met Mr. Simpelsap, direct nadat ik de wekker heb uitgezet.  Twee weken geleden ben ik hier al mee begonnen, maar ik deed dit nog niet elke dag. Het is een kleine oefening, maar het geeft een goed gevoel om er consequent mee bezig te zijn. Alle andere buikspieroefeningen zijn mooi meegenomen!

Mediteren
De dag beginnen met een korte meditatie zorgt voor een frisse blik. Ik begin de dag ontspannen en schakel sneller. Hoewel ik weet hoe effectief mediteren voor mij kan zijn, ben ik toch geneigd om dit te laten versloffen. Tijd om hier verandering in te brengen! Deze maand ga ik iedere ochtend mediteren.  5 minuten per dag, meteen na de double leg lifts.

Persoonlijke ontwikkeling

Krachtig communiceren
“Wat ik eigenlijk bedoelde..”
“Wat we misschien zouden kunnen doen..”
Vind je het erg als ik…”
Vroeger hoorde ik vaak dat ik bazig of arrogant overkwam. In de praktijk heeft dit ertoe geleid dat ik geneigd ben om in gesprekken mijn taalgebruik tot in den treuren af te zwakken.  Hierdoor nemen anderen mij minder serieus en duurt het langer voordat ik duidelijk maak wat mijn wens of behoefte is. Ik doe dit vooral op mijn werk. Om dit te veranderen, wil ik deze maand bewust worden van  de frequentie waarmee ik mijn boodschap afzwak en de wijze waarop ik dit doe.

Wilde Wijven Leeslijst
In mijn zoektocht naar mijn Wilde Wijf is alle inspiratie welkom. Ik wil elke maand 1 inspirerend boek lezen en daar een review over schrijven voor Simpelsap. Deze maand zal ik het boek “Playing Big” van Tara Mohr lezen.

Mezelf ontwikkelen als schrijven

500 woorden
Schrijven is heerlijk en beangstigend tegelijk. Hoe vaker ik het doe, hoe lager de drempel. Een paar jaar geleden had ik de gewoonte om iedere dag minimaal 500 woorden te schrijven. Ik zette mijn vingers op de toetsen en legde alles vast wat er in me opkwam.
Zo deed ik inspiratie op voor nieuwe verhalen, zette ik dingen in het juiste perspectief en stelde ik prioriteiten.
Nu ik mezelf serieus wil ontwikkelen als schrijver, wil ik dit weer oppakken.

Vrijdag schrijfdag
Het geeft me meer rust wanneer ik een moment in plan om te schrijven. Voortaan wil ik op vrijdag mijn blogs schrijven voor de week erna en mijn schrijfopdrachten voor school maken. Als het niet op vrijdag lukt, tijd vrij maken in mijn agenda om het op een ander moment in dezelfde week te doen.

Dit zijn ze dan!  In april zal ik een reflectie schrijven over bovenstaande ambities en kun je weer een nieuwe overzichtje verwachten!

Keep you posted!

 

(Visited 128 times, 1 visits today)

2 gedachten aan “Wilde doelen Maart”

 1. Goed van je, die doelen stellen.
  Ik verzand er vaak in. heb dan verdorie gewoon 22 dagen de 30 dagen yoga challenge volgehouden om het dan weer te laten zitten. Idem dito wat betreft de meditatie, elke dag een kleine doodle schetsen of even wat halen of een stukje lezen. Ik geef de kinderen maar de schuld, en iedereen snapt dat het zo druk is met vier koters. Maar stiekem weet ik heel goed dat er maar een schuldige is: ikzelf.

  Misschien toch maar weer eens een paar goede voornemens / doelen gaan formuleren en me er dan aan houden. 🙂

  Succes met de jouwe!

  1. Ik doe gewoon weer een dappere poging! 😉
   Voor mij is het vooral de uitdaging om niet teveel doelen op mijn lijstje te knallen. En ik probeer de 80/20 regel te hanteren. Het hoeft niet perfect en 100% van de tijd toch?

   Thnx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.