Dromen & Doen: Terugblik maart/ doelen april.

Dromen & DoenHoewel ik het stellen van doelen eerst koppelde aan Wilde Wijven Woensdag, heb ik toch besloten het anders te doen. Voortaan vind je Dromen en Doen op de eerste zondag van de maand.
(Behalve nu, want het is vandaag de tweede zondag  ;-))
Ik kijk terug op de doelen die ik me de afgelopen vier weken heb gesteld en deel meteen de doelen van de aankomende maand.  Deze keer blik ik terug op maart en stel ik de doelen voor april.

De afgelopen vier weken waren heftig. Vreugde en verdriet kruisten elkaars wegen, deden een dansje en wisselden elkaar in hoog tempo af. Een uitputtingsslag, waardoor ik in korte tijd twee blogpauzes inlaste. Dat is al een overwinning op zich; ik ben nog steeds geneigd om in zware tijden te ravijnrennen. 
Maar goed, hoe staat het met mijn doelen?

Terugblik doelen maart

Wat ik leerde van de doelen die ik behaald heb
Krachtig communiceren
Ik heb plezier in krachtig en congruent communiceren. Het maakt het leven eenvoudiger. Toch merk ik dat het in de praktijk niet altijd even gemakkelijk is.
Wanneer ik met mannen communiceer, heb ik vaak het idee dat ik nóg wat duidelijker en bondiger kan zijn in mijn boodschap, terwijl ik op vrouwen al snel fel of bazig overkom.
Ik zoek de balans tussen krachtig en tactisch communiceren. Dat is best een uitdaging met mijn temperament in Brabant..

Vrijdag schrijfdag

Een vaste dag om te schrijven geeft rust, ruimte en meer inspiratie. Ik heb niet elke vrijdag aan mijn blog kunnen werken, maar plande dan een ander moment in. Het is heel fijn om vaste momenten te hebben. Zo krijgt schrijven een hogere prioriteit in mijn leven.

Doelen voor April
Voorheen zou ik balen als ik mijn maandoverzicht zou zien: de meeste doelen heb ik immers niet gehaald. Miss Perfectionist zou zich opvreten van frustratie. Die lijst moet helemaal afgestreept kunnen worden en er moeten minstens 5 nieuwe doelen bij!
Nu probeer ik er op een andere manier naar te kijken. Ik zet geen nieuwe doelen op mijn lijstje, maar pas de doelen van maart iets aan.

* 30 Double leg lifts/ de dag beginnen met beweging

In maart vertelde ik dat ik iedere dag wilde starten met 30 double leg lifts. In de praktijk merk ik dat het helaas niet haalbaar is om dit dagelijks te doen. Soms ben ik zó moe of heb ik zoveel pijn dat het niet realistisch is om mijn benen dertig keer in de lucht te gooien.
Daarom pas ik dit doel iets aan: Ik wil iedere dag beginnen met bewegen! Dit kunnen dus de 30 double lifts zijn, maar op ‘slechte’ dagen kunnen dit ook zonnegroetjes of stretchoefeningen zijn.

* Mediteren
Toen ik ooit begon met mediteren,  deed ik dit in de avond. Nog steeds vind ik het fijn om aan het einde van de dag eventjes op mijn kussentje te kruipen en de gedachten uit mijn hoofd te laten stromen. Deze maand zal ik dus minimaal 5 keer in de week vlak voordat ik naar bed ga mediteren.

* Wilde Wijven Leeslijst –  Playing Big van Tara Mohr
Het is me niet gelukt om het boek helemaal uit te lezen, ik ben nu op de helft. Voor het einde van april kun je een review van mij verwachten!

*500 woorden
Hoe maak ik het mezelf zo makkelijk mogelijk om dagelijks 500 woorden neer te pennen? Geen idee! In maart vatte ik het plan op om mijn dagen hiermee te beginnen, zodat ik de rest van de dag meer in schrijfmodus zou doorbrengen. Nu merk ik dat ik op deze manier wel een erg druk ochtendprogramma krijg. Misschien dat ik een pen en notitieboekje naast mijn bed leg en iedere ochtend / avond twee bladzijden volschrijf. Of kruip ik toch iedere ochtend eerst even achter de laptop voordat mijn werkdag begint?  Vanaf vandaag zal ik ervoor zorgen dat er een boekje naast mijn bed ligt en mijn laptop klaarstaat voor gebruik. De praktijk zal uitwijzen wat het beste werkt, maar het voornemen blaas ik weer nieuw leven in!

Ik ben ooit met doelen stellen begonnen omdat ik een duidelijke focus wilde hebben. Het maakte me gehaast en gespannen. Nu merk ik dat het delen van mijn doelen me vooral de ruimte geeft om te reflecteren. Is het wel realistisch wat ik van mezelf vraag? Hoe kan ik het mezelf makkelijker maken om prioriteit te geven aan de dingen die ik belangrijk vind?
Dit was het weer voor deze maand, over een paar weken hoor je hoe het met deze doelen is afgelopen!

(Visited 85 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.